Over de PC

Over de PC valt eindeloos veel te schrijven. Waar het bij veel teksten gaat over de uitstraling van de PC, of het eindeloos aanbod aan verschillende merken met ieder zijn eigen specificaties hebben wij, van Basic-PC,het met name over de inhoud van de PC. De lezer wordt meegenomen in de geschiedenis van de PC en je krijgt inzicht in de actuele besturings- en softwaresystemen. Ook hebben we het kort over het meest nieuwe lid van de zogenaamde PC familie: de Tablet. Lees hier alvast alles wat je moet weten over controles en software regelingen.

De fabrikant is de baas

De fabrikanten van met name software hebben de touwtjes strak in handen op het gebied van overeenkomsten. Wanneer je als klant de licentieovereenkomst tekent kan de fabrikant je hier in de toekomst ten alle tijden op aanspreken. In deze licentie staan afspraken met betrekking tot het gebruik van software. Zodoende blijft de maker in principe ten alle tijden eigenaar. De licentie geeft de klant alleen het recht om gebruik te maken van de desbetreffende software.

Controles van software

Om als softwarehouder ervoor te zorgen dat men de gehanteerde licentieovereenkomst nakomt wordt hier met regelmaat op gecontroleerd. Deze controles worden door de softwarehouder automatisch ingebouwd en heeft dus als doel gebruikers zich aan de licentie te doen houden. Ook wordt er doorgaans gebruik gemaakt van zogeheten DRM-systemen. Deze systemen bepalen geheel zelf wie, wat, wanneer kan zien of horen. Dit digitale rechtenbeheer op het gebied van multimediabestanden wordt door veel gebruikers als dwingend ervaren.

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2023 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap