Geschiedenis & Inhoud PC

Vrijwel ieder huishouden is vandaag de dag uitgerust met een PC, laptop, tablet of smartphone gerelateerd apparaat. In dit artikel maak je kennis met de korte geschiedenis van de Personal Computer so far. Ook bespreken we de onderdelen die tot de PC toebehoren.

Een korte geschiedenisles

Gedurende de eind jaren 80 van de twintigste eeuw begon de opkomst van de PC langzaam realiteit te worden. Er was sprake van een snel groeiende markt met daarin kleine computers. De computer was destijds een prijzige investering die enkel en alleen door grote bedrijven gebruikt werd. Naarmate de jaren vorderde werd de trend van het hebben van een eigen individuele computer steeds groter. Deze zogeheten Personal Computer werd gekenmerkt door zijn modulaire opbouw en openbare hardware. Hierdoor konden andere leveranciers exact hetzelfde concept gaan hanteren. Vandaag de dag wordt de PC gebruikt voor tal van verschillende doeleinden als administratie, computer games en natuurlijk het internet.

De onderdelen van een PC

Een Personal Computer bestaat vast uit de systeemkast, ofwel de PC en de bijbehorende randapparatuur. Denk hierbij aan het beeldscherm, de muis en het toetsenbord. De systeemkast beschikt altijd over een aantal vaste onderdelen in de vorm van een moederbord, voeding, harde schijf en videokaart. De bijbehorende randapparatuur van een PC staat meestal draadloos in verbinding met de desbetreffende PC. Dit wordt gerealiseerd middels infrarood, Bluetooth of Wifi. Vandaag de dag beschikt een PC ook over diverse aansluitpoorten. Deze aansluitpoorten zijn onder te verdelen in USB aansluiting voor bijvoorbeeld printers of een toetsenbord en HDMI of VGA aansluitingen voor het beeldscherm.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap