Software

Software kan gezien worden als programma met daarbij behorende data. De indeling van software vindt plaats in toepassingsgebied of gebruikersgroep. Software is de tegenhanger van hardware en beide zijn als het ware complementair aan elkaar. Hardware is namelijk onbruikbaar zonder software. Enkele vormen van software zijn: bedrijfssoftware, kantoorsoftware en privésoftware. In dit artikel wordt stilgestaan bij vormen van software en waarom je je software het beste kunt verkopen wanneer je besluit je PC te verkopen.

Verwijder je software bij verkoop!

Wanneer je besluit je PC te gaan verkopen dien je de actieve software te verwijderen. Het is, vanwege het verschillende licentiebeleid van diverse organisaties, lastig om te zeggen wat de gevolgen kunnen zijn zodra je de software niet verwijderd. Daarom raad Basic-PC je aan om ten alle tijden je software te verwijderen en zodoende mogelijke risico's te mijden. De regelingen die door software aanbieders getroffen is is bij allen bekend en allesbehalve barmhartig.

Betaald of gratis?

Veel PC's zijn doorgaans uitgerust met software van grote aanbieders als Adobe, Nero of Microsoft. De software van deze aanbieders is zonder twijfel goed, alleen is de te betalen prijs hiervoor ook behoorlijk. Het is daarom raadzaam om zo nu en dan eens een blik te werpen op de gratis of goedkopere concurrenten. Misschien dat deze vormen van software ook al prima werken voor je. Het is hoe dan ook de vraag of betaalde software daadwerkelijk beter werkt, of dat je slechts betaald voor de naam van de software. Kortom, het is het uitproberen waard.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap