Draagbare PC

Een draagbare PC, ook wel bekend als tablet is een compacte computer die bestaat uit een batterij, computerhardware en touchscreen scherm. Reeds genoemde aspecten worden samengevoegd tot één plat, rechthoekig apparaat. Ondanks dat sinds de jaren 80 er al sporadisch tablets werden uitgebracht kwam de grote doorbraak pas rond 2010. In Nederland beschikken ruim 7 miljoen mensen over een tablet. In dit artikel wordt je meegenomen naar de geschiedenis van deze compacte PC en de kenmerken van het product.

Geschiedenisles over de draagbare PC

Oorspronkelijk hadden tablets de functie om handgeschreven karakters na analyse om te zetten in tekst. Gedurende de 20ste eeuw werden er diverse vormen en systemen uitgebracht. De tablet woog destijds 2 kilo en had een prijskaartje van ruim 2400 dollar. Na diverse uitvoeringen van onder andere Microsoft was het Apple in 2010 dat de eerste écht succesvolle tablet lanceerde genaamd de iPad. Deze doorbraak zorgde ervoor dat fabrikanten als Sony, Samsung en Asus snel volgde met haar variatie op de tablet. Zo werden er 3 jaar na de introductie ruim 195 miljoen tablets van verschillende merken verkocht.

Wat kenmerkt de tablet?

De draagbare PC dient logischerwijs zoals de naam het al zegt eenvoudig te dragen te zijn. De tablet is een platte rechthoekige computer die door de jaren heen steeds minder zwaar en compacter is geworden. Tegenwoordig zijn tablets nauwelijks 2cm dik en kunnen eenvoudig in je tas. Achter het scherm bevindt zich een batterij en computerhardware. Dit alles staat op één printplaat. Je kunt je tablet uitbreiden met tal van accessoires als een toetsenbord, muis, styluspen of microSD kaartjes.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap