Schoonmaak

Onderhoud is behoud. Dit geldt ook voor je PC. Met name toetsenborden zijn een bron van bacteriën. Het vuil van je handen wordt namelijk snel een eenvoudig verspreidt over je toetsenbord. Wanneer je dit niet met enige regelmaat schoonmaakt kruipt al het vuil onder je toetsen. Dit zal op termijn ook het reactievermogen of de werking van toetsten doen afnemen. Met name kruimels van eten of koffiespetters zijn bacteriële bronnen die je met regelmaat terugvindt op een toetsenbord.

Zorgt je pc voor geluidsoverlast?

Heb je last een PC die enorm veel lawaai maakt? De kans is groot dat hij vol zit met pof. Pof en stof hechten zich graag vast aan warme printplaten in de PC. Ook op onderdelen als de koelers en koelvinnen kruipt doorgaans een grote hoeveelheid stof. Het stof komt via de koelers in de PC terecht. Deze koelers zorgen voor koude lucht van buiten. Daarnaast kruipt stof ook door de kleinst denkbare openingen die zich in de PC bevinden. Zodra stof terecht komt op de bladen van de ventilator kan dit ervoor zorgen dat de lagers uit balans raken. Hierdoor zal de koeler van de PC gaan resoneren en uiteindelijk defect raken. Stof isoleert namelijk, hierdoor kan de PC zijn hitte minder snel en goed kwijt waardoor de temperatuur van de PC zal toenemen. Dit heeft instabiliteit als gevolg en bovendien zal je hardware sneller slijten.

Preventiemaatregelen

Nu je weet welke gevolgen een stoffige PC of vies toetsenbord hebben wil je dit natuurlijk maar al te graag voorkomen. Het is raadzaam om je PC minimaal één keer per jaar helemaal 'open' te maken en van binnen te ontdoen van de laagjes stof. Dit doe je natuurlijk niet met een sopje en schuurspons. Je kunt het beste gebruik maken van licht vochtige doekjes en subtiel langs de onderdelen van de PC afgaan. Ook bij het schoonmaken van het toetsenbord is de nodige subtiliteit gewenst. Pak een zacht doekje en ga langs de toetsen. Wanneer je het idee hebt dat er zich vuil onder de toetsen bevindt klik je deze er gewoon even uit en gebruik je desnoods een kruimelzuiger om al het vuil weg te zuigen.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap