Schadegevallen

In dit artikel worden de meest voorkomende schadegevallen van een PC besproken. Op deze wijze dient deze pagina als samenvatting voor de gehele onderhoudspagina. We doorlopen alles op het gebied van veiligheid en onderhoud. Zodoende weet je na het lezen als geen ander wat je moet doen voor een veilige PC.

Onderhoud is behoud

Een snel werkende PC wordt in de meeste gevallen gerealiseerd door middel van het regelmatig opschonen van jouw PC op het gebied van programma's en andere vormen van software. Veel mensen vergeten hierbij het onderhoudt van de PC zelf. Het is namelijk ook belangrijk je PC zelf goed te onderhouden. Een PC trekt namelijk enorm veel stof aan. Zodra er zich steeds meer stof op en in de PC gaat bevinden zal dit leiden tot mindere prestaties dan voorheen. Om er voor te zorgen dat je PC zo lang mogelijk meegaat is het raadzaam zo nu en dan je PC los te schroeven en van binnenuit schoon te maken met een vochtig doekje of satéprikker.

Veiligheid voorop

Veel schadegevallen ontstaan door virussen die zich op de PC kunnen verspreiden. De criminaliteit op het internet stijgt parallel aan de populariteit van het internet. Voorzie je PC daarom tijdig van een goed werkend anti-virus systeem. Op deze wijze ben je altijd voorzien van online beveiliging. Geef virussen niet de kans op jouw PC over te nemen!

Handige tips als afsluiter!

Tot slot delen we nog een tweetal bruikbare tips die je behoeden voor de reeds genoemde schadegevallen:

  • Gebruik updates:
    Updates worden vrijwel altijd uitgesteld. Het is echter van belang dat je gebruik maakt van een up to date PC. Een PC die automatisch update werkt ten alle tijden sneller dan een PC die dat niet doet. Daarnaast ben je voorzien van de meest recente versies programma's.
  • Test je virusscanner:
    Er is een enorm aanbod aan online virusscanners. Om zeker te zijn van een goed werkende scanner is het raadzaam deze vooraf te checken middels een AV-test. Doordat virusscanners in sommige gevallen zelf ook virussen bevatten ben je dankzij deze test verzekert van een goed werkende virusscanner.

Basic-PC hoopt dat je op deze wijze voldoende geïnformeerd bent op het gebied van veiligheid en onderhoudt op het gebied van jouw PC!

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap