Onderhoud

Iedereen is gebaat bij een goed- en bovendien snel werkende PC. Gezien het feit dat er steeds meer taken met de computer worden uitgevoerd, en men er steeds afhankelijker van wordt, is veiligheid inmiddels ook een must. Waak voor internetcriminelen door zelf af en toe onderhoud aan je computer te verrichten. In dit artikel bespreken we hoe je eenvoudig voor een sneller werkende PC zorgt en geven we wat tips over PC beveiliging.

Jouw PC – Sneller dan ooit!

Naarmate je PC ouder wordt zal de snelheid langzamerhand afnemen. Zeker wanneer je dit vergelijkt met de snelheid van de computer op het moment toen je hem kocht. De hoofdoorzaak van dit voorval is het oneindig downloaden van programma's op je PC. Op deze wijze komt er steeds meer rommel terecht op je PC. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen door simpelweg de programma's die je niet langer gebruikt van je PC te verwijderen. Wanneer je PC in korte tijd hard achteruit gaat op het gebied van snelheid kan het zo zijn dat er meer speelt. Wellicht ben je het slachtoffer van kwaadaardige software die je online tegenkomt. Indien hier sprake van is ben je vrijwel genoodzaakt je PC naar een monteur te brengen. Dit is veiliger dan wanneer je zelf besluit het een en ander aan te gaan passen.

Safety first

Naast een snel werkende PC ben je logischerwijs ook gebaat bij een goed beveiligde PC. We bespreken enkele tips die zorgen voor een goed beveiligde PC:

  • Een sterk wachtwoord biedt veiligheid:
    Met name op het internet wordt op veel websites gebruik gemaakt van een wachtwoord. Door het grote aantal wachtwoorden ben je geneigd gebruik te maken van één vast en eenvoudig wachtwoord. Ook internetcriminelen zijn hiervan op de hoogte en kunnen met softwareprogramma's eenvoudig achter deze wachtwoorden komen. Maak daarom gebruik van sterke en verschillende wachtwoorden.
  • Back-up als zekerheidje:
    Het kan altijd gebeuren dat er plotseling iets mis gaat met je PC. Het zou zonde zijn als je foto's of werkgerelateerde bestanden kwijtraken. Het is daarom raadzaam om zo nu en dan een back-up te maken. Hierbij zet je jouw persoonlijke bestanden op een extern apparaat. Zo raak je nooit je bestanden kwijt!
  • Val niet voor lucratieve aanbiedingen:
    Kenmerkend aan internetcriminelen is dat ze gebruik maken van aanbiedingen die onrealistisch zijn. Laat je niet verleiden door aanbiedingen die dusdanig voordelig of lucratief voor je zijn. Deze acties kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor je PC.

Hopelijk heb je iets aan de reeds genoemde tips en kun je veilig het internet gaan verkennen. Mocht je vragen hebben of zie je ruimte voor mogelijke aanvulling? Maak dan gebruik van onze contactpagina!

 

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2023 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap