Gratis downloads

Online kom je tal van aanbieders op het gebied van gratis downloads tegen. Op deze desbetreffende sites is het zelfs mogelijk om te filteren op soort download. Denk hierbij aan downloadsoftware op het gebied van muziek, films of virusscanners. In dit artikel bespreken we enkele veelvoorkomende downloads, de risico's die downloads met zich meebrengen en brengen we het symptoom downloadverslaving aan het licht.

Populaire downloads

Tegenwoordig staat alles online. Met een simpele download kun je een programma binnen enkele minuten op jouw PC hebben. We hebben een top 5 samengesteld van de meest populaire downloads aller tijden (via freewarepaleis).

  • AVG – Virusscanner
  • VLC – Media/music player
  • Google Chrome – Webbrowser
  • Spotify – muziek streaming dienst
  • LibreOffice – kantoorsoftware

Risico's van downloads

Tijdens het downloaden breng je als het ware externe bestanden aan op jouw PC. Dit brengt de nodige risico's met zich mee. Met name wanneer je muziek- of filmbestanden download waarvan de afzender onbekend is, loop je het risico dat je bestanden download met een virus of andere vormen van spyware. Het is dus raadzaam om vooraf de bron te bekijken. Ook het aantal downloads zegt het nodige over de betrouwbaarheid. Ga doordacht en nauwlettend te werk wanneer je bestanden downloadt.

Downloadverslaving - Wat is het?

Een downloadverslaving behoort tot de categorie internetverslaving. De oorzaak van deze verslavingen liggen doorgaans in de toegankelijkheid van het internet en de hoeveelheid aan mogelijkheden die het je kan bieden. Vandaag de dag zijn er tal van behandelingen die je kunt volgen om van je download- of internetverslaving af te komen.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap