Accu's en batterijen

Waar we enkele jaren nog massaal oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen gebruikten, draait het vandaag de dag met name om NiMH en Li-Ion-batterijen. Deze batterijen brengen minder schade toe aan het milieu en gaan bovendien veel langer mee. De accu's van vandaag de dag beschikken over aanzienlijk meer vermogen en worden bovendien niet geproduceerd in niet-conventionele vormen. Vandaag de dag is er sprake van een uitgebreid aanbod aan accu's met ieder zijn eigen eigenschappen en mogelijkheden. Dankzij de ontwikkelingen die door de jaren heen hebben plaatsgevonden is het bijvoorbeeld niet langer nodig om accu's compleet leeg te laten lopen voordat ze opnieuw opgeladen kunnen worden. De keuze van een geschikte accu mag niet onderschat worden. Kom nooit zonder stroom te zitten dankzij ons artikel.

Wat kies jij? Alkaline of oplaadbaar?

Batterijen kun je simpelweg onderscheiden in oplaadbaar en niet-oplaadbaar. Laatstgenoemde batterijen zijn meestal Alkalinebatterijen. Onder niet-oplaadbare batterijen is er ook nog de keuze voor de Zink-koolstof variant. Deze is aanzienlijk goedkoper maar gaat ook veel minder lang mee. Niet-oplaadbare batterijen kunnen in tegenstelling tot oplaadbare batterijen hun energie vele malen langer vasthouden. Het maakt hiervoor niet uit of het desbetreffende apparaat gebruikt wordt. Het nadeel is dat je ze weg moet gooien zodra ze op zijn. Oplaadbare batterijen daarentegen kun je in principe honderd keer gebruiken alvorens hij capaciteit verliest. De keuze van batterij hangt mede af van product waarvoor het bestemd is.

Maak kennis met NiMH en Li-Ion!

Vandaag de dag wordt er veel gebruikt van bovenstaande accu's. De NiMH en Li-Ion batterijen hebben nauwelijks last van geheugeneffecten en bevatten bovendien geen giftige stoffen als Cadmium. Ook onthouden de accu's als het ware wanneer je bent begonnen met het opladen van je device. Tot slot hebben reeds genoemde batterijen een veel hogere energiedichtheid. Ben wel waakzaam voor extreme temperaturen. Kou vermindert de capaciteit namelijk en hitte kan tot beschadiging van de batterij zorgen.

Terug naar overzicht

TIPS

ONDERDELEN KOPEN?

© basic-pc.nl 2024 / Partner tips / Privacy & Disclaimer / Sitemap